З А Я В А

Національної Ради партії "Вперед, Україно!"

про підтримку кандидатури О. Мороза

на виборах Президента України - 31 жовтня 1999 року.

Президентська кампанія вступила у вирішальну стадію: офіційно зареєстровані кандидати у Президенти України, розгортається активна агітаційна робота.

Партія "Вперед, Україно!" визначається з підтримкою конкретного кандидата у Президенти України за критеріями, викладеними у звернені першого з'їзду партії "Вперед, Україно!" до демократичних партій.

Демократичні сили не мають права орієнтуватися на підтримку конкретного кандидата у Президенти, виходячи виключно з тих чи інших політичних уподобань. У своєму виборі ми маємо виходити з масштабу конкретної особистості, а не партійної належності.

Усі, хто прагне збереження існуючого сьогодні політичного режиму, системи кланово-олігархічного капіталізму, подальшого розквіту бюрократизму, корупції, державного невігластва, що породжують злидні, зубожіння людей, занепад духовності і економіки - агітуватимуть і голосуватимуть за діючого Президента.

Ті, хто керується непереборним бажанням повернути часи усередненого благополуччя, голосуючи за представників комуністичної чи прогресивно-соціалістичної ідеї, мають не забувати і інші сторінки нашої історії.

Ті ж, хто не зневірився в здатності українського народу створити дійсно демократичну, соціальну, правову державу європейського взірця, мають зійтися на політичній постаті, яка найбільшою мірою уособлює моральність і порядність, досвід політичної і державної діяльності, викликає найбільшу довіру громадян.

Сьогодні ми заявляємо, що схиляємося до політичної підтримки кандидата на посаду Президента України - Олександра Олександровича Мороза.

Попри окремі положення кандидатської програми О.Мороза, в основному вона відповідає критеріям, висунутим першим з'їздом партії "Вперед, Україно!"

Разом з тим, ми не надаємо вирішального значення словам, оскільки українські політики нерідко віроломно через них переступають. Приймаючи сьогодні своє рішення, ми оцінюємо всі наявні фактори: зміст програми кандидата, його попередню політичну діяльність, людскі якості, перспективи створення політичної команди.

Ми заявляємо - наш вибір в жовтні 1999 року - Олександр Мороз!

Закликаємо громадян України, всі політичні сили і громадські організації до активної участі у виборчій кампанії і до відповідального вибору!

Вперед, Україно!

НАЦІОНАЛЬНА РАДА ВУ,  08.08.1999р.