П Р Е С  -  Р Е Л І З

В політичному загалі України увесь час відчувалася потреба в такій політичній партії, яка б піднялась над традиційним поділом на "лівих" і "правих", запропонувала б чесний, цивілізований, виважений підхід до оцінки суспільних явищ. Саме виходячи з цього делегати установчої конференції 6 лютого 1999 року проголосили створення політичної партії "Вперед, Україно!". Головою партії обрано Віктора Мусіяку. 13 травня партія була зареєстрована Міністерством юстиції України. Діяльність партії "Вперед, Україно!" базується на ідеї соціальної демократії.

"Вперед, Україно!" прагне стати партією творчої та наукової інтелігенції, кваліфікованих робітників, підприємців, викладачів, службовців та студентів. "Вперед, Україно!" вважає себе нащадком великої філософської традиції гуманістів і виступає за реалізацію і гарантії здійснення в Україні соціальних, економічних та політичних прав громадян. "Вперед, Україно!" не приймає класичний капіталізм та радянський комунізм як форми організації держави, системи відносин між людьми та економічні моделі. У центрі філософської доктрини партії "Вперед, Україно!" знаходяться людина, її гідність, свобода та вільний розвиток, прогрес людства. Наша партія з повагою ставиться до інших філософських, ідеологічних та політичних течій.

Ми брали безпосередню участь у створенні та становленні української держави. Проте, всупереч сподіванням більшості українського народу бачити Україну демократичною, правовою, цивілізованою, європейською країною, політичні сили, що опинилися біля керма влади, створили в Україні систему державно-монополістичного, кланового капіталізму. За великим рахунком, основні проблеми України необхідно шукати не в сфері економіки. Стрижневою є проблема політична: ми маємо нецивілізовану, недемократичну владу. Владу, яка реалізує жорстоко-ліберальну соціально-економічну політику, орієнтовану на самовиживання більшості громадян і суб'єктів підприємницької діяльності за відсутності ясної і зрозумілої перспективи.

Ми не прагнемо тільки до зміни одного президента чи прем'єра на іншого. Ми будемо діяти задля зміни системи суспільних відносин в Україні, бо її стан загрожує економіці, демократії, самому існуванню незалежної української держави.

8 серпня цього року Національна Рада партії "Вперед, Україно!" заявила про політичну підтримку на президентських виборах Олександра Мороза. Приймаючи таке рішення, ми виходили з оцінки всіх наявних факторів: змісту програми кандидата, його попередньої політичної діяльності, людських якостей.

Олександр  Мороз - порядна, чесна людина, не заплямована зв'язками з корупціонерами;

-саме Олександр Мороз є батьком української Конституції, що проголосила наше прагнення мати демократичну, соціальну, правову і суверенну державу;

-Олександр Мороз - політик європейського типу, який зіграв визначну роль у вступі України до Ради Європи та до Організації з безпеки та співробітництва у Європі;

-саме цей політик як кандидат у Президенти України реально здатен перемогти Л.Кучму і гарантувати громадянам проголошені Конституцією України права і свободи.

Прес-служба партії “Вперед, Україно!”, 09.08.1999р.