П Р Е С  -  Р Е Л І З

25 жовтня 2000р. відбувся круглий стіл представників політичних і громадських організацій України на тему "Дух Че Гевари і українська сучасність: паралелі незавершеної революції", присвячений 33-ій річниці з дня загибелі латиноамериканського революціонера. У заході взяли участь Володимир Чемерис та Олександр Хоменко ("Вперед, Україно!"), Юрій Буздуган (СДПУ), Олег Верник та Сергій Денисюк ("Робітничий спротив"(троцькісти)), Олександр Кириченко (ХНС), Петро Вознкж (УРП), представники УНСО та НРУ.

Різноманітність ідеологічного спрямування учасників круглого столу спричинила дискусію щодо постаті Че Гевари. Розбіжність оцінок коливалася від "послідовний марксист" ("Робітничий спротив") до "постать, рівна Ісусу Христу" (ХНС).

Попри все, практично всі учасники круглого столу зійшлися на тому, що політика правлячої верхівки сприяє створенню в Україні революційної ситуації. "Дух Че Гевари" (фраза з роману В. Пєлєвіна "Оепегаііоп П") з'явився і в сучасній Україні. Свідчення цьому - обговорення піднятої на круглому столі теми у різних культурологічних та інтелектуальних колах України.

Представники лівих політичних сил, присутні на круглому столі позиціонували себе (на відміну від КПУ) як прибічники існування незалежної української держави.

Організатор круглого столу - відділ ідеології партії "Вперед, Україно!".

Прес-служба партії “Вперед, Україно!”, 26.10.2000р.