З В Е Р Н Е Н Н Я

Заява першого заступника голови партії "Вперед, Україно  - В. Чемериса.

В ніч з 24 на 25 травня у Львові було здійснено напади на дві групи агітаторів за кандидата у депутати Верховної Ради України по 115 виборчому округу Віктора Мусіяки. Одна група була атакована в районі площі Петрушевича, друга - в районі Хуторки. Особи які не представились, погрожували агітаторам і вилучили у них агітаційні матеріали.

Ми розцінюємо цю зухвалу акцію, як брутальне порушення Закону про вибори народних депутатів України та права безперешкодно агітувати, яке деклароване Конституцією та законами України.

Ми розцінюємо напад не агітаторів як свідчення того, що виконавча влада боїться приходу в парламент Віктора Мусіяки як реального кандидата в окрузі, який може серйозно перешкодити планам Президента та виконавчої влади здійснити ревізію Конституції 1996 року.

Ми вимагаємо від правоохоронних органів знайти і покарати винних у порушенні закону про вибори і забезпечити безпеку проведення виборчої агітації для всіх кандидатів в депутати.

Перший заступник голови партії "Вперед, Україно!" - В.Чемерис, 25.05.2000р.