15.07.2004

Віктор Мусіяка прогнозує на осінь парламентську кризу.

Днями з Львівськими журналістами як кандидат у депутати по 115 виборчому округу, зустрівся лідер партії “Вперед Україно” Віктор Мусіяка. Один із провідних авторів Конституції України та колишній заступник Голови ВРУ, завданням парламенту вважає підтримку реформаторських кроків Премєр-міністра та створення чіткого законодавчого поля для уряду. Віктор Мусіяка прогнозує, що восени нас чекає велика парламентська криза. Тож, аби запобігти цьому, або бодай помякшити “удар”, у стінах Верховної Ради повинні зявитися політичні сили, які зберуть до купи ліво- і правоцентриські спрямування. Окрім того, вважає Віктор Мусіяка тривожною ситуацію з визначенням пріоритетів у міжнародній політиці. Після виборів у Росії почастішали зустрічі Кучми з Путіним та Лукашенком, щораз частіше лунають заяви про приєднання України до Союзу. На фоні нашого незавидного економічного становища, залежності в паливно-енергитичній сфері від Росії - це надзвичайно небезпечна тенденція.

Якщо політичні сили не згуртуються, то ця тенденція може перетворитися на реальність, сказав Мусіяка.

фонд "ЗЛУКА", політолог Андрій Янковий, 26.05.2000р.